"Алкохолът е лош шофьор 2015" на Каменица АД

обратно в основна галерия »

За кампанията

„Алкохолът е лош шофьор“ е социално-отговорната кампания на Каменица АД и се провежда за 8-ма поредна година като основна нейна цел е да предизвика отговорна консумация на алкохол и поведение сред шофьорите. Като част от дългогодишната социално-отговорна политика на „Каменица“ АД, кампанията всяка година бива провеждана в партньорство с правителствени и неправителствени организации с цел образоване на шофьорите и затвърждаване ролята на съществуващите закони.


Задачата

Фокусът на кампанията през 2015 г. е върху групата на младите шофьори между 18 и 24 години, които по-малко осъзнават рисковете от шофирането в нетрезво състояние, както и имат по-малко опит в управлението на автомобил. Затова основното предизвикателство беше да се достигне до тази специфична група от потребители по най-добрия начин и да се провокират с актуалното послание "Ако си супер шофьор, не карай пил!"


Идеята

Идеята на клиентите беше да комуникират своето послание в максимална близост до паркинги, гаражи и всякакви други паркоместа в столицата, поради което потърсиха начин да информират обществеността чрез нетрадиционен канал. За разлика от рестрикциите на повечето традиционни канали за реклама на открито, зелените графити (грин графитиили т.нар био-борди постигат максимално добра целенасоченост благодарение на практически неограничените възможности за местоположение на посланията и са възможно най-подходящата медия на открито, чрез която да се отправи послание към публиката на специални локации. Освен това екологичната комуникация, предлагана от БИОборд се вписваше перфектно в социално-отговорния контекст на инициативата.


Предизвикателство и изпълнение

Въпреки невероятно кратките срокове за изпълнение на кампанията, екипът на БИОборд (известен и като Гринграфити) се справи с предизвикателството да изследва и предложи на клиента множество подходящи за целите на кампанията локации в град София и да разположи еко графитите с ключовите символи на инициативата с размер около 3-4 кв.м в рамките един ден върху тротоарите, в максимална близост до паркоместа на Синя зона в центъра на столицата.


Зелени графити Алкохолът е лош шофьор 2015

зелени графити БИОборд с почистване

Еко щампи за Каменица Зелена реклама около паркоместа

Как се правят зелени графити Зелени графити в Студентски град


Нашите проекти

Проекти на открито
Проекти на закрито