"Мини на чисто!" е инициатива за безопасно преминаване по чисти пешеходни пътеки в града. Част от активностите включват почистване на пешеходни пътеки в града и маркирането им със символи, провокиращи повишеното внимание на хората. Кампанията съдържа едновременно богат символичен смисъл, но и практически ефект. През 2013 година кампанията се осъществи за първи път със съдействието на Столична община и КАТ, и беше подкрепена от Инвестбанк, Goodyear и Съюз на българските автомобилисти(СБА). Оранизатор на кампанията е агенция за нестандартна комуникация на открито - БИОборд, a най-актуалното за "Мини на чисто!" можете да следите на фейсбук профила на кампанията: https://www.facebook.com/Mini.na.chisto.


Какъв е проблемът?

Повечето пешеходни пътеки в София са замърсени, a в забързаното ежедневие хората много често забравят да се огледат с внимание преди да преминат през пътното платно, което се увеличава рискът от произшествия на пътя. Интересен факт е, че по-голяма част от пътеките възвръщат своя бял цвят след почистване с водоструйка, което увеличава видимостта им от шофьорите, а рискът от пътно-транспортно проишествие намалява, когато пешеходците бъдат провокирани към изострено внимание непосредствено преди преминаване по пътеките чрез подходящо означение.

Каква е идеята?

Група компании организират почистване на основни пешеходни пътеки на булеварди в столицата и разполагане на отличителен знак за внимание непосредствено преди пешеходната пътека с незамърсяваща технология, подобно на английските маркировки. Използвайки само шаблон и вода под налягане чистени” символите на кампанията.Кога?

Кампанията по почистване на пешеходни пътеки на основни пътни артерии в София се проведе за първи път непосредствено преди Деня на Земята - 22 април 2013 година.

Посланието “Мини на чисто!”

В страница във фейсбук ще Ви запознаваме с любопитни факти около безопасността на движението и ще се опитаме да провокираме съзнателен избор за повишено внимание към пътните условия, както у пешеходците, така и у водачите на превозни средства, каквито сме всички ние! Очаквайте с нетърпение материали, които отразяват многообразния смисъл на посланието "Мини на чисто!"!Твоят личен принос

"Мини на чисто!" е социална инициатива, но и платформа, към която всеки един от Вас ще има възможност да дава своя персонален принос като публикува на стената на страницата интригуващи факти за безопасността на пешеходците, да представя на публиката различни подходи за превенция на пътното движение по света, да качва снимки на пешеходни пътеки, които имат нужда от реновиране или други провокиращи творчески фотографии в градска среда и да изразява личното си разбиране към богатия смисъл на посланието!

 

Нашите проекти

Проекти на открито
Проекти на закрито