MOSS Design - зелени стени от полярен мъх

Благодарение на богатия си опит в зеленото брандиране и екологична реклама с горски мъхове, БИОборд ЕООД разработи нов вид луксозно вертикално озеленяване за декоративни зелени стени, интериорни пана и креативни декорации за изискани заведения, хотели, спа зони, болници и дома, наречено MOSS design.

Зелените интериорни решения MOSS design могат да се прилагат като покритие на цели интериорни стени, интериорни пана и картини, интериорни акценти и архитектурни елементи, интериорно брандиране и декорация. Предимството на този тип креативно вертикално озеленяване е неповторимата зелена визия и усещане за автентична свежест, намалява стреса и облекчава умората, подобрява околната среда.

Скандинавски мъх в сладкарница Неделя Полярен мъх във офис на Бонтур в град Варна

Голямото предимство пред традиционното вертикално озеленяване /вертикални градини/ с поливни системи е, че MOSS design не изисква поддръжка, поливане и подрязване, не задържа прах и е негоримо. Естествената влажност на въдуха в помещенията е напълно достатъчна, за да поддържа свежестта и добрия външен вид на мъховете. Необходимо е относителната влажност на въздуха да бъде в нормални за обитаване граници. При стойности по-ниски от 40-50% покритието от мъхове се втвърдява и става ронливо при пипане, но при възвръщане на нормалната влажност вертикалното озеленяване възвръща естествената си мекота.

Приложението на MOSS design изцяло зависи от индивидуалните усещания на клиента и препоръките на вашите интериорни проектанти. За размерите на интериорните стени ограничение не съществува - от естествени зелени картини с размер 1 кв.м. до цялостни облицовки на стени и носещи колони. Съществуват възможности за произволни форми и заобляния, както и оформяне във всякакви графични елементи, лога и букви като мъховите повърхности могат да се съчетават с най-различни материали по вкуса на клиентите. Дебелината на мъха е от 50 до 70 мм, а дебелината на плоскостта под него 5-6мм. Теглото на мъха е около 6-7 кг. на кв.м.

Нашият екип подбира и оформя ръчно най-добрите екземпляри от растението, след което ги подрежда внимателно на ръка върху предварително подготвени плоскости до получаването на възможно най-плътен и богато аранжиран с мъхове зелен килим, наподобяващ максимално естествените мъхови покрития в скандинавските гори.

Голямото богатството от най-красивите части на мъха - коронките им и перфектното разполагане на всеки отделен стрък като в природата са показател за високото ниво на изпълнение и красота на паната от БИОборд. Високата плътност и голяма дебелина на покритията е гаранция за най-добра топлоизолация и шумопоглъщане. Всичко това е така, защото зелените интериорните стени MOSSdesign са по оригинална скандинавска технология, а мъхът от Норвегия е най-траен и най-красив!

Рекламна табела от Скандинавски мъх сладкарници Неделя - Красно село Брандиране с полярен мъх за Кока-Кола

MOSS design дава възможност за изработка на мобилни интериорни пана и картини, които могат да се местят лесно от едно място на друго - например през летния сезон зелената картина може да бъде в градината на ресторанта, а през зимата във вътрешния салон. Монтажът на вертикалното озеленяване от мъх се осъществява посредством крепежни елементи като предварително изработените панели от плътен слой мъхове се закрепят върху желаната повърхност.

На снимките в раздел галерия можете да разгледате как изглежда в суров вид новия ни продукт, както и снимки от проекти с приложение на мъхове и зелени растения върху интериорни стени и рекламни бордове. Информация за материалите, трайността и някои технически спецификации на зелените интериори и вертикално озеленяване на БИОборд, моля прочетете в презентацията по-долу. За допълнителна информация и оферти, моля пишете на office@BIOboard.bg.