Зелени стени | Зелена реклама | BIOboard

Зелените мъхове за оригинални интериорни решения

08.02.2014

Мъховете са едни от най-старите и разпространени в природата растителни видове. Те покриват значителна част от земната повърхност. В природата съществуват различни видове мъхове, които дори под дебелата снежна покривка остават вечно зелени и са невероятно красиви, даже и изсъхнали.

Осъзнавайки естествените им качества, разработихме технология за изработка на зелени интериорни и екстериорни повърхности във всякакви форми, зелени пана и акценти, както и изобразяване на различни знаци и брандиране от мъхове по наш дизайн или дизайн на клиента. Когато се прилага като интериорно решение, това естествено зелено покритие се поддържа лесно, ефектно е, създава чувство за мекота, комфорт и усещане за автентична свежест. Оригиналните зелени покрития намират приложение при изискано брандиране интериора на луксозни ресторанти, барове и дискотеки с цел по-голямо удоволствие и комфорт за посетителите, при декорация на рецепцията, работното място или зони за релакс в офиса за по-добра и продуктивна среда, при нестандартни интериорни решения в дома - поради релаксиращия им ефект, а даже и в болнични заведения с оглед облекчаващите умората свойства.

Богатият ни опит при използването на мъхове в областта на ландшафтната архитектура и сферата на реклама показва, че те не само допринасят за изключително интересна и приятна за окото визия, но и категорично идентифицират нашите клиенти като “зелени”, благодарение на натуралния им външен вид и близост до природата. 

Спецификации

Декоративните мъховете са вечнозелени растения от групата на т.нар. reindeer moss, отглеждат се при специални условия и притежават сертификати за негоримост, сертификати за качество по ISO 9001:2008 и за екологичност по ISO 14001:2004. Представляват трайно решение като нямат нужда от специална поддръжка или осветление. Особено подходящи за употреба в помещения със слаба осветеност като е препоръчително да не се излагат на пряка слънчева светлина. Когато влажността на въздуха в помещението е под 30%, мъховете стават сухи и чупливи, но не съществува риск от непредизвикано нарушаване на целостта им. Когато влажността на въздуха отново се повиши до нормалните стойности за едно помещение, в което се пребивава, мъховете възвръщат естествената си мекота. 

Последни новини

БИОборд подкрепи кампанията БАЛКONA

22.06.2020

БИОборд подкрепи кампанията БАЛКONA

БИОборд с готовност подкрепи кампанията, тъй като припознахме БАЛКONA в своите ценности, защото „БИОборд е компания със свободен дух и уважение към природата.

Останете вкъщи и се насладете на дома си с повече зеленина от всякога!

04.04.2020

Останете вкъщи и се насладете на дома си с повече зеленина от всякога!

В условията на извънредното положение по повод епидемията от Covid-19 eкипът на БИОборд работи от вкъщи и осъзнава позитивния ефект от зеленината в дома и необходимостта да разнообразим интериора си в този труден момент. Оставаме в пълна готовност за разговори и обсъждания на новите Ви идеи и проекти, на разположение сме за професионални консултации по телефон, дистанционни срещи и видео конферентни разговори.

К.Капитанов и БИОборд  в проекта Ginger

20.11.2019

К.Капитанов и БИОборд в проекта Ginger

Автентичното усещане за свежест в ресторанта е поверено на професионалисти с богат опит в зелените интериорни решения – студио за екологично брандиране и зелен интериор БИОборд, които изобразиха зелените WILD щрихи в стилния интериор.