Зелени стени | Вертикални градини | Скандинавски мъх | BIOboard

Интериор

Зелени стени от мъх

Зелени стени от мъх

Стените за интериор от скандинавски мъх не изискват поддръжка, поливане и светлина.

Виж повече
Рамка от мъх

Рамка от мъх

Зелени рамки от скандинавски мъх около огледала, картини и други.

Виж повече
Вертикални градини MOSS wild

Вертикални градини MOSS wild

Вертикалните градини MOSS wild са зелени стени и вид вертикално озеленяване за интериор съставено от естествени растения в презервиран вид: скандинавски мъх, топчест мъх и обикновен горски мъх, както и няколко вида папрати и други видове горски зеленини.

Виж повече
Колони от мъх

Колони от мъх

Декорация на интериорни колони със скандинавски мъх

Виж повече
Водни стени

Водни стени

Зелените стени с водна инсталация се категоризирират в два основни типа - "нишкова" водна стена или с "плачеща" водна стена.

Виж повече
Паравани от мъх

Паравани от мъх

Паравани от скандинавски мъх с различен дизайн за офиси, ресторанти и хотели

Виж повече
Декоративни панели от мъх в различни форми

Декоративни панели от мъх в различни форми

Декоративните панели от мъх могат да бъдат изработени от в различни форми и цветове по наше предложение или по задание на клиента.

Виж повече
Зелени картини

Зелени картини

Зелените картини от мъх създават усещане за свежест в интериора на помещението.

Виж повече
Хоризонтални градини  MOSS wild за кашпи

Хоризонтални градини MOSS wild за кашпи

Зелени панели с мъх и естествена зеленина за декоративни кашпи в заведения и частни домове

Виж повече
Мобилни стени от скандинавски мъх

Мобилни стени от скандинавски мъх

Зелени мобилни стени от скандинавски мъх и други видове естествена зеленина за събития, конференции и декорация на офиси.

Виж повече
Осветителни тела със скандинавски мъх

Осветителни тела със скандинавски мъх

Специално подбрани LED осветителни тела облицовани с мъх внасят колорит и природа в дома или офиса.

Виж повече

Що е то зелена интериорна стена или вертикално озеленяване?

Декоративното озеленяване на вертикални повърхности е познато с различни имена като живи стени, вечнозелени стени, вертикално озеленяване, стенни или вертикални градини. Вертикалното озеленяване на интериорните и екстериорни стени може значително да подобри, както атмосферата, така и здравето на обитателите, ако се използва във вътрешни пространства. Освен това, зелените стени позволяват разполагането на голямо количество зеленина без това да стеснява помещенията.

То може да бъде изпълнено с всякакъв вид растителни видове - трева, вечнозелени растения, цветни видове, храсти, а също така и с мъхове от тип MOSS design. Оригиналните зелени стени намират приложение при изискано брандиране интериора на луксозни ресторанти, барове и дискотеки с цел по-голямо удоволствие и комфорт за Вашите клиенти, при креативна декорация на работното място или зони за релакс в офиса за по-добра и продуктивна среда, при нестандартни интериорни решения в дома - поради релаксиращия им ефект, а даже и в болнични заведения с оглед облекчаващите умората свойства.

Зелени стени от скандинавски мъх

Зелени стени от скандинавски мъх са перфектното решение за клиенти, които желаят да инсталират натурална зелена стена като трайно решение в интериора на дадено помещение, но предпочита да не се ангажира с абонаментна поддръжка, няма възможност за водоснабдяване и канализация на мястото или не може да бъде осигурена необходимата осветеност и температурен режим, алтернативата е иновативния продукт от скандинавски мъх.  Повече информация за този тип зелени стени, можете да прочетете тук.

Скандинавските мъхове дават възможност за изработка на мобилни интериорни пана и картини, които могат да се местят лесно от едно място на друго - например през летния сезон зелената картина може да бъде в градината на ресторанта, а през зимата във вътрешния салон. Монтажът на зелените стени и пана от мъх се осъществява посредством крепежни елементи като предварително изработените панели от плътен слой мъхове се закрепят върху желаната повърхност.

Вертикални градини MOSS wild

Серията вертикални градини MOSS wild са друг вид зелено решение за интериор. За да отговорим на високите очаквания на скъпите ни клиенти за още по-разнообразни зелени предложения, създадохме серията MOSS wild, която се отличава с голямо богатство на диви горски растителните видове, внушение за повик от природата и усещане за премиум качество в интериора. Комбинацията на скандинавски мъх с всякакви други мъхове, зеленини и растения, клони и горски плодове, а дори и естествен камък, създава предпоставка за неограничени творчески възможности. Както и зелените стени от мъх, вертикалното озеленяване MOSS wild не изискват поддръжка, специално осветление и поливна система.