Зелена стена MOSS wild в Библиотека Бургас | BIOboard

Вертикални градини MOSS wild

Зелена стена MOSS wild в Библиотека Бургас

Израждането на новата Библиотека в град Бургас започва през 2019 година на мястото на старото Немско училище и впоследствие болница. Целта на проекта е да създаде нова модерна библиотека, която ще обслужва целия фонд на библиотека „П. К. Яворов“.

В съответствие с актуалните тенденции за един модерен и функционален интериор, проектът за довършителните работи съдържа естествена зеленина във вътрешните пространства като още на входа библиотеката посреща своите посетители с впечатляващ и красив акцент - зелена стена от серията естествени вертикални градини MOSS wild by BIOboard. Композицията от десетки видове зеленина и няколко вида мъх е изградена от БИОборд по идеен проект на Павел Димитров и с любезното сътрудничество на мебелна фабрика Хералд Габрово.

 Вертикалните градини MOSS wild се отличават с голямо богатство на диви горски растителните видове, внушение за повик от природата и усещане за премиум качество и уют в интериора.

 

 Адрес: Библиотека Бургас, град Бургас, на ъгъла на улиците „Св. св. Кирил и Методий“ и „Оборище“ 

Вид на зеленото покритие: зелени покрития серия MOSS wild

Видове растителност: 5 вида горски мъх, папрати, бръшляни, светло и тъмно зелен скандинавски мъх (цветове: spring green, moss green)

Размери: 

Пано 1: H: 281 / W: 60 см
Пано 2: H: 292 / W: 90 см
Пано 3: H: 275 / W: 60 см
Пано 4: H: 250 / W: 90 см
Пано 5: H: 250 / W: 80 см

Година на изпълнение: 2021 година