Зелена стена в ресторант Глинени Гърнета | BIOboard

Вертикални градини MOSS wild

Зелена стена в ресторант Глинени Гърнета

Зелената стена MOSS wild е изградена от екипа на БИОборд по специално разработен дизайн на композицията в актуалното заведение "Глинените Гърнета" в град Габрово като част от реновиране на интериора му през 2021 година. Уникалната композиция от естествени растения е ефектно подчертаната от фино лед осветление, скрито в рамката на зелената стена.

Във втория салон на ресторанта през 2022 година беше реализирана още една композиция MOSSwild - зелено пано в съчетание с логото на заведението.

Натуралните композиции MOSS wild by BIOboard в ресторанта са не просто вертикални градини, а авторски композиции, реализирани с радост от целия екип. 

Интериорните зелени стени от серията МOSS wild създават усещане за близост до природата и въздействат релаксиращо. Характерното за тях е, че не изискват поливане, поддръжка или специални грижи, а същевременно са изградени от изцяло естествени растения в специално консервирано състояние.

Проект: БИОборд

Адрес: ул. „Радион Умников“, 5300 Габрово Център, гр. Габрово

Вид на зеленото покритие: зелени покрития серия MOSS wild

Видове растителност: сребрист евкалипт, жълт и червен евкалипт, бръшлян, диво грозде и люлякови клони, акценти от светло зелен и тъмно зелен скандинавски мъх, плосък и топчест мъх

Размери пано 1: 618 см на 123 см

Размери пано 2: 167 см на 110 см

Година на изпълнение: 2021 и 2022